11. apr, 2021

Söndag den 11 april

Igår var den stora händelsen Surf and Turf, en maträtt bestående av oxfilé och skaldjur, i vårat fall hummer. Hummern införskaffades på Sabis, Stockholms dyraste livsmedelsaffär. Vi höll på att få en chock när vi fick reda på att en amerikansk hummer kostade närmare 1000 kr / kilot och vi fick betala drygt 400 kr för en hummer. Hade vi köpt den i Spanien hade den kostat ca 20 €, 200 kr. Vi insåg att det är i Spanien man ska vara gormet. Därefter inhandlades tre stycken vita sparrisar som såg gigantiska ut och betingade ett pris av 150 kr. Tanken var att vi skulle garnera sparrisen med forellrom men där gick gränsen. Eftermiddagen tillbringades framför TV:n och premiären av allsvenskan och tyvärr förlorade Hammarby mot Malmö FF men visade ändå tendenser att vara på gång med många nya spelare. Ska bli spännande att följa.

Nettan ägnade eftermiddagen åt att laga rätterna till kvällen och misslyckades två gånger med Hollandaisesåsen och gav sedan upp och det fick bli vad det blev. Förrätten med sparris blev en upplevelse och måste upprepas flera gånger, föredrar den vita sparrisen framför den gröna. Surf and Turfen blev en succé trots ad vi glömde att flambera den i cognac. Nettan berättade att det finns olika delar i oxfilén som är bättre eller sämre till olika rätter.

Vi har fått meddelande om att vi måste utrymma lägenheten på måndag eftersom man ska installera fiber. Problemet är vart vi ska ta vägen men vi hittar alltid på något.